Warsztaty kulinarne - letnie kiszonki

26.05.2025


Ełckie Stowarzyszenie wraz z Centrum Edukacji Ekologicznej 

zapraszają

WARSZTATY KULINARNE

LETNIE KISZONKI

 

30 maja 2025 r. (piątek)

godz. 17.00 - 19.00

miejsce: CEE

 

warsztaty prowadzi: Małgorzata Meller 

Każdy zna kiszoną kapustę i ogórki, ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a nawet jajka.

Te domowe probiotyki są bogate w dobre kultury bakterii ( znane pod nazwą Lactobacillus) i dbają o naszą florę jelitową. A jak mawiał Hipokrates „wszystkie choroby zaczynają się w jelitach”. Bogata w kiszonki dieta to pierwszy i najważniejszy krok do zdrowia ! To również właściwy kierunek dla osób, które chcą zrzucić parę kilo lub zacząć oczyszczanie organizmu.

W menu:

* placki z jabłkami na zakwasie

* budyń z kiszonego owsa i melasą z buraka cukrowego

* kiszone rzodkiewki z młodym czoskiem

* kiszona różowa sałata

 

Zapisy pod nr tel. 87/ 610 16 24 

 

UDZIAŁ JEST BEZPŁATNY 

 

Więcej informacji: 

Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku 

ul. Parkowa 12

biuro@cee.elk.pl

 

Działanie sfinansowane z Budżetu Miasta Ełku w ramach realizacji zadania  "Zielona kuchnia – spotkania z naturą”