
Ełckie Stowarzyszenie wraz z Centrum Edukacji Ekologicznej
zapraszają
WARSZTATY KULINARNE
LETNIE KISZONKI
30 maja 2025 r. (piątek)
godz. 17.00 - 19.00
miejsce: CEE
warsztaty prowadzi: Małgorzata Meller
Każdy zna kiszoną kapustę i ogórki, ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a nawet jajka.
Te domowe probiotyki są bogate w dobre kultury bakterii ( znane pod nazwą Lactobacillus) i dbają o naszą florę jelitową. A jak mawiał Hipokrates „wszystkie choroby zaczynają się w jelitach”. Bogata w kiszonki dieta to pierwszy i najważniejszy krok do zdrowia ! To również właściwy kierunek dla osób, które chcą zrzucić parę kilo lub zacząć oczyszczanie organizmu.
W menu:
* placki z jabłkami na zakwasie
* budyń z kiszonego owsa i melasą z buraka cukrowego
* kiszone rzodkiewki z młodym czoskiem
* kiszona różowa sałata
Zapisy pod nr tel. 87/ 610 16 24
UDZIAŁ JEST BEZPŁATNY
Więcej informacji:
Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku
ul. Parkowa 12
biuro@cee.elk.pl
Działanie sfinansowane z Budżetu Miasta Ełku w ramach realizacji zadania "Zielona kuchnia – spotkania z naturą”